Blog

DWZ vingers als kader

Het keffertje van de buren of de trouwe viervoeter? Framing en dierenwelzijn in de klas

25 april 2022

De beelden en woorden die je kiest, beïnvloeden vaak onbewust de interpretatie van de luisteraar. Ook over dieren kan je de meningen en gevoelens van de leerlingen sturen. Ontdek hier hoe je bewust met framing kan omgaan in de klas.

Meer lezen
DWZ puzzel olifanten

8 tips om je thema dieren te verbreden naar dierenwelzijn

21 februari 2022

Het thema ‘dieren’ is een erg populair thema bij leerkrachten en leerlingen van de lagere school. Ontdek hier alvast wat ideeën om ook het welzijn van die dieren in jouw lessen te integreren!

Meer lezen
DWZ photo stopcontact gezicht

Antropomorfisme: dieren met menselijke eigenschappen

13 december 2021

Dieren zijn geen mensen, maar dat is niets nieuws. Toch stellen we hen soms voor als wezens met menselijke eigenschappen. Is dat een goede zaak, of doen we dat beter niet? Lees er hier alles over!

Meer lezen
DWZ kat schrikt

Is het een goed idee om een klasdier te houden?

4 oktober 2021

Twijfel jij erover om een dier naar de klas te halen, tijdelijk of permanent? Twijfel dan gerust nog even verder terwijl je dit artikel leest en alle voor- en nadelen voor alle betrokken partijen op een rijtje zet.

Meer lezen
DWZ photo perspectieven

Perspectiefwisseling in de klas: het kan met alle leeftijden

2 augustus 2021

Samen met je leerlingen oefenen om verschillende standpunten in te nemen? In het klasmateriaal van 'Oog in oog' rond perspectiefwisseling vind je ideeën voor kinderen en jongeren van de kleuterklas tot het secundair onderwijs.

Meer lezen
DWZ vector clipboard checklist

Werken aan transversale en attitudinale eindtermen met het thema dierenwelzijn

31 mei 2021

Ontdek hier hoe ook jij de transversale en attitudinale eindtermen aan jouw leerinhoud kan koppelen aan de hand van ons lesmateriaal rond dierenwelzijn!

Meer lezen